Vespa e parë elektrike kushton më shumë se 7,000 dollarë

40

Skuteri i parë  elektrike Vespa do të dalë në shitje në Evropë dhe kompania mëmë Piaggio më në fund ka ndarë çmimin e fillimit, € 6,390, ose pak më shumë se 7,300 dollarë. Kjo është gati dy herë më e shtrenjtë se disa nga Vespat më të lirë me gaz. Blerësit  janë në dispozicion tani në Evropë përpara datës së anijes së skuterit më vonë këtë vit, ndërsa konsumatorët në SHBA dhe Kinë do të duhet të presin deri në fillim të vitit 2019.

Vespa Elettrica ofron fuqinë maksimale prej 4kW, ose rreth 5.2 kuaj fuqi, e cila është pothuajse e njëjtë si një skuter 50cc (megjithëse me rreth tre herë më pak sesa homologu i tij me gaz). Ekziston gjithashtu një ekran me ngjyra TFT me 4.3 inç.

Elettrica X supozohet të jetë, në përgjithësi, e njëjta gjë si versioni i gjithë-elektrike, por me një gjenerator të vogël të gazit që mund të përdoret për të zgjeruar gamën deri në rreth 124 milje. Këtu po shpresojmë që kompania të ketë më shumë informata të gatshme nga Tregu i Milanos 2018, i cili fillon brenda një muaji.