Twitter rrit numrin e karakterëve deri në 280

Twitter planifikon të rrisë numrin e karaktereve në një tweet nga 140 në 280, për shumicën e përdoruesve të këtij rrjeti social.

52

Twitter planifikon të rrisë numrin e karaktereve në një tweet nga 140 në 280, për shumicën e përdoruesve të këtij rrjeti social.

Limiti i ri nuk aplikohet në shkrimet në gjuhen japoneze, kineze dhe koreane, të cilat mund të përfshijnë më shumë informacione në një karakter.

Ky veprim vjen pas një testimi me një grup të vogël të përdoruesve i cili filloi në shtator, si përgjigje ndaj kritikave që nuk është e lehtë të postohet me aq hapësirë.

Ndryshimi vjen si pjesë e planit të Twitter që të tërheqë përdorues të rinj.