TomTom sheh rritje të shitjeve nga marrëveshja e Microsoft

10

TomTom pret rritje të ndjeshme në ndërmarrjen ose softuerin e saj në 2019, tha kompania në një email të mërkurën, pas publikimit të rezultateve të saj të katërt të tremujorit.

Kompania kishte parashikuar 15 për qind rritje të të ardhurave të kombinuara për 2019 nga shitja e shërbimeve të hartës digjitale tek prodhuesit e makinave dhe klientët e softuerit.

Konsumatorët kryesorë të softuerit përfshijnë Apple, e cila po ndërton sistemin e vet të hartës, por ende përdor TomTom për mbulim në shumicën e fushave për Apple Maps dhe Microsoft, i cili këtë javë njoftoi se po zgjeron përdorimin e saj të TomTom.

“Ne presim që ndërmarrja të tregojë rritje të konsiderueshme nga viti në vit në 2019, pjesërisht për shkak të marrëveshjes Microsoft të njoftuar këtë javë,” tha kompania.