Tesla humb 702 milion dollarë

10

Tesla shiti 31 për qind më pak automjete Q1 në 2019 në krahasim me përbindëshin Q4 2018.Ishte 40 për qind më pak para në dorë se në fund të vitit 2018. Kthimi i pretenduar i Tesla mbi fitimin u shty përsëri nga TM2 në Q3 2019.

Përveç problemeve të shitjes së makinave, shitjet në operacionin diellor të Teslës ishin 35 për qind.

Por kjo mund të ndikojë sa shumë para Tesla duhet të zhvillojë dhe të ndërtojë makina më të reja, si p.sh. Çmimi i vlerës të aksioneve të Tesla gjithashtu ndikon në aftësinë e tij për të tërhequr inxhinierë dhe marketerë të talentuar.

Tremujore të shumëfishta si kjo dhe Tesla bëhen një karrem mbizotërues.