Tesla ble prodhuesit e teknologjisë së baterisë Maxwell Technologies për 218 milionë dollar

46

Tesla ka rënë dakord të blejë kompaninë e magazinimit të energjisë Maxwell Technologies për 218 milionë dollarë në një marrëveshje të të gjitha aksioneve që mund të ndihmojnë prodhuesit e makinave elektrike të prodhojnë bateri që mbajnë më shumë energji dhe zgjasin më gjatë në një kohë kur ajo duhet të shkurtojë kostot dhe përballet me konkurrencën në rritje.

Tesla po rrit prodhimin me shpejtësi të modelit 3 të saj dhe ka nevojë për të ulur çmimin për të arritur një bazë më të gjerë të konsumatorëve sesa makinat luksoze.

Drejtuesit e Maxwell thanë për investitorët në janar se ajo kishte zhvilluar dhe patentuar një teknologji të “elektrodës së thatë” që mund të rriste ndjeshëm gamën e makinës dhe të zvogëlonte koston e baterive të veturave elektrike. Në një prezantim, Maxwell tha se priste aleanca strategjike “brenda gjashtë muajve” përqendruar rreth kësaj teknologjie.

“Tesla ka nevojë për prodhimin e elektrodave të baterisë së Maxwell pa tretës për një rrugë të qëndrueshme për të ulur kostot e baterisë”, tha Craig Irwin nga Roth Capital Partners. “Konkurrentët e vërtetë po vijnë tani, kështu që Tesla duhet të lëvizë shpejt.”

Konsumatorët e Maxwell përfshijnë edhe General Motors dhe Lamborghini.