Tencent do të zgjerojë kontrollin e identifikimit të të miturve në të gjitha lojërat

12

Tencent Holdings do të zgjerojë një sistem të parandalimit të varësisë për lojtarët e mitur në të gjitha ndeshjet e saj, tha kompania të hënën, ndërsa industria përballet me një kontroll më të madh të qeverisë.

Ky veprim shënon përpjekjen më të fundit të Tencent për të përmbushur thirrjen e qeverisë kineze për kontrolle më të forta për të luftuar varësinë e lojrave dhe për të rritur afërsinë në mesin e të rinjve.

Pa miratimin për blerjet brenda aplikacionit, Tencent nuk ka qenë në gjendje të fitojë para nga disa prej lojrave të tij jashtëzakonisht të njohura, siç është Battlegrounds Mobile (PUBG Mobile) i PlayerUnknown, e cila është një lojë që vlerësimet e CLSA mund të gjenerojnë deri në 1 miliard dollarë në të ardhurat vjetore nëse jepen një licensë monetizimi.

Tencent në shtator njoftoi planin për të shtuar sistemin e regjistrimit të emrit të vërtetë për lojtarë të rinj në lojën e saj të lojërave të luftës Honor of Kings.