Teknologjia e re në CES ju monitoron brenda makinës

21

Këtë javë në CES, një numër i kompanive fillestare do të demonstrojnë për prodhuesit e makinave globale se si teknologjia sensor analizon shoferët, udhëtarët dhe objektet në makina do të thotë rritje të sigurisë në afat të shkurtër, dhe mundësitë e të ardhurave në të ardhmen.

Teknologjia në zhvillim synon jo vetëm të zvogëlojë ngarje dhe sjellje të tjera të padëshiruara, por në fund të ndihmojë prodhuesit e automjeteve dhe kompanitë e udhëtimit për të fituar para nga të dhënat e gjeneruara brenda automjeteve.

Teknologjia e sensorëve në makinë konsiderohet vendimtare për vendosjen e plotë të makinave vetëlëvizëse. Vëzhgimi më i sofistikuar në makinë gjithashtu mund t’i përgjigjet shqetësimeve se teknologjia që automatizon disa, por jo të gjitha, detyrat e drejtimit mund të çojë shoferët të ndalojnë duke i kushtuar vëmendje dhe të mos jenë të gatshëm për të rimarrë kontrollin nëse situata e kërkon atë.

Kamerat e brendshëm të baterisë brenda makinës janë ende një risi, që aktualisht gjenden vetëm në modelin Cadillac të vitit 2018 CT6. Audi dhe Tesla kanë zhvilluar sisteme por ato aktualisht nuk janë aktivizuar. Mazda, Subaru dhe nisja e automjeteve elektrike Byton po futin makina për 2019, kamerat e të cilëve matin pakënaqësinë e shoferit. Kamera e nisjes Nauto dhe teknologjia e bazuar në AI përdoren nga flotat komerciale.