4 C
Tirana
Monday, January 20, 2020
Home Tags Science

Tag: Science

Shkencëtarë në Gjermani përdorin një teknologji të printimeve tre-demensionale të pjesëve...

Organi skanohet nga lazera me anë të një mikroskopi, që i lejon shkencëtarët të shohin strukturën duke përfshirë venat e gjakut dhe çdo lloj...

Historia e zhdukjes së mamuthëve

Historia e zhdukjes së mamuthëve ka qenë gjithmonë në qendër të kërkimeve shkencore, por tashmë ekzistojnë prova të qarta që tregojnë se ishin ndryshimet...

Shkencëtarët mendojnë se kanë gjetur ujë në Mars

Burimet gurgullojnë nga ujërat nëntokësore 750 metra thellë nëpër të çarat e kratereve në sipërfaqen e Planetit të Kuq. Shkencëtarët gjetën presion të lartë nën...

Krijohet “makina e kohes” në Rusi

Një “makinë kohe” që lëviz grimca të vogla në të kaluarën është krijuar në Rusi, deklarojnë shkencëtarët. Thuhet se mund të lëvizë objektet më të...

Nanobots tani mund të lulëzojnë për të kryer detyra komplekse mjekësore

Një mënyrë e re për përdorimin e nanoroboteve është zbuluar falë Universitetit kinez të Hong Kongut, një metodë që mund t'i ndihmojë kirurgët të...

Shkencëtarët kinezë pranë një zbulimi po aq të madh sa valët...

Shkencëtarët kinezë kanë diktuar atë që e cilësojnë “homologun optik” të valëve gravitacionale të gjeneruara nga shkrirja e dy yjeve neutron, pjesë e një...

MOST POPULAR

LIFESTYLE