Smartwatch i tipit 2 të Ressence-it ka një çmimin prej 48,000 dollarë

39

Tipari i dytë i Ressence’s, i cili është bashkë-krijues i Nest dhe iPod Tony Fadell shërbeu si një trajner i teknologjisë më në fund ka një çmim zyrtar dhe data e lëshimit. Lajm i mirë është se do të jetë në dispozicion që nga prilli i vitit 2019. Lajmi i keq është se në fakt do të kushtojë 48,800 $. Kjo është disi tipike për markën, orët e të cilëve kurrë nuk kushtojnë më pak se pesë shifra, por është shumë më tepër se pothuajse çdo smartwatch tjetër.

Megjithëse kostoja justifikohet kryesisht nga statusi i Ressence si prodhues i orëve të luksit, ka disa karakteristika interesante të teknologjisë në Tipin 2 që vlen të përmenden. E para është një sërë qelizash fotovoltaike, të cilat automatikisht mund të rimbushin orën kur kohëzgjatja e baterisë së saj 36 orëshe të jetë e ulët. Kur ata nuk janë në përdorim, këto qeliza diellore janë të fshehura pas një grupi të mikro kapakëve.

Pastaj ka e-Crown, e cila duket shumë si një tjetër komplikim i shikimit, por në të vërtetë përmban disa funksione mjaft interesante. Deri në dy zona kohore mund të ruhet në orë, dhe ju kaloni mes tyre duke trokitur një herë në xhamin e e-Crown. Këto zona kohore mund të vendosen ose nëpërmjet një leve fizike në pjesën e pasme të orës, ose nëpërmjet një aplikacioni shoqërues që lidhet me Bluetooth.

Tipi 2 është gjithashtu në gjendje të vetë-rregullojë kohën e saj në minutë. Kur e vëni atë, kjo do të thotë se mban kohë më të saktë, do të thotë që ora mund të ndalojë tikrin pas 12 orësh për të kursyer baterinë.

Jashtë mbajtjes së kohës së saktë dhe mundësisë për të ruajtur dy zona kohore, kjo është aq e zgjuar sa Type 2.