Skeleti i rrallë i dinosaurit shitet për dy milionë euro

50

Skeleti i një forme jashtëzakonisht të rrallë të dinosaurëve është shitur për më shumë se € 2 milion (£ 1.8 milion) në Kullën Eifel në Paris.

Eshtrat e asaj që shkencëtarët besojnë se mund të jenë një specie e re e allosaurusit mishngrënës u zbuluan gjatë një gërmimi në Wyoming, SHBA, në vitin 2013.

Skeleti  150m vjeçar, i cili është 70% i paprekur, është blerë të hënën nga një koleksionist arti francez i paidentifikuar, i cili tha se ekzemplari do të ruhej në një muze.

Ofertuesit telefonikë japonezë dhe suedezë gjithashtu u përpoqën të blinin eshtra, duke shtyrë ofertën mbi vlerësimin prej 1.8 milion euro.

Në vitin 2016, shtëpia e ankandeve franceze shiti një allosaurus, të quajtur Kan, për 1.1 milion euro.

Një pjesë e të ardhurave të shitjes së Kan, e cila u ble nga një koleksionist britanik, do të shkojë drejt financimit të gërmimeve të mëtejshme arkeologjike.