Shkencëtarë në Gjermani përdorin një teknologji të printimeve tre-demensionale të pjesëve tona të trupit

50

Organi skanohet nga lazera me anë të një mikroskopi, që i lejon shkencëtarët të shohin strukturën duke përfshirë venat e gjakut dhe çdo lloj qelize me vendndodhjen e tyre specifike.

Duke përdorur “blueprint” munden të printojnë skeletin e organit dhe më pas kryejnë vendosjen e printit 3D të mbushur me qeliza të cilat veprojnë si “bojë”.

Këto qeliza injektohen në pozicionin e duhur dhe në këtë mënyrë organi si veshka ose truri bëhen funksionale.