Samsung Galaxy Watch: Gjithçka që duhet të dini

22

Një nga veçoritë e pamjes së Galaxy Watch është lëvizja tingëlluese dhe zilja e gjilpërës – një rikthim i orëve analoge, është vetëm një nga elementët e paktë që u konsideruan nga ekipet e dizajnit të produktit dhe përvojës së përdoruesit (UX) që janë prapa këtij smartwatch të riorganizuar. Mund të jetë projektuar për mijëvjeçarë, por ka elemente të mjaftueshme konvencionale për t’u admiruar.

Mbulesa e lëvizjes, me një fund të zhurmshëm, dhe trupi janë bërë me çelik inox me intensitet të lartë, që, çuditërisht, nuk e bën shikimin shumë të rëndë. Sensori që del në pjesën e pasme të Galaxy Watch siguron më pak djersitje dhe mundëson regjistrimin më të mirë të të dhënave të shëndetit të përdoruesit.

“Ne përdorëm çelik inox të lartë 316 në Galaxy Watch. Ky lloj çeliku përdoret gjithashtu në orët konvencionale dhe analoge “, thotë Jaehyung Hong, dizajner i lartë në Samsung Electronics. Nëse sportiviteti nuk është gjëja juaj, atëherë ju mund të zgjidhni nga një nga 12 fytyrat e orëve.

“Qëllimi përfundimtar i Galaxy Watch është të ofrojë një përvojë reale të shikimit nga një smartwatch,” thotë Somina Min, një dizajner UX në Samsung Electronics. Min udhëheq dizajnin UX për Galaxy Watch dhe gjithashtu ka dizajnuar përvojën e përdoruesit për produkte të tjera në linjën e veshjes të kompanisë. “Kjo është arsyeja pse ne me të vërtetë u përpoqëm të përqendrohemi në elementet analoge që mund t’i sjellim në smartwatch për të ruajtur ndjenjën e një shikimi të vërtetë”, shton ajo.