Rregullatorët duan që pilotët të kenë ‘targa të dukshme’

51
A flock of drones flying in the sky against a terrific sunset

Kur regjistroni një drone me FAA, do të merrni një numër identifikimi të lëshuar nga qeveria që mund të vendosni si shënim brenda dhomës së baterisë ose në ndonjë pjesë tjetër të brendshme të makinës. Megjithatë, në të ardhmen, mund të duhet të siguroheni se numri është ne menyre te përkryer i dukshëm – një lloj targe e vogël për dron-in tuaj. Bloomberg ka zbuluar një rregull të propozuar të paraqitur më parë këtë muaj që do të “kërkonte që pronarët e droneve të vegjël pa pilot të shfaqnin identifikuesin unik të caktuar nga FAA pas përfundimit të procesit të regjistrimit në një sipërfaqe të jashtme të avionit”. Nëse bëhet fjalë zyrtare, nuk do të lejohesh më ta mbash atë numër të fshehur.

Siç vuri në dukje Bloomberg, numrat e dukshëm të regjistrimit do të lejonin rregullatorët që të mbajnë një sy më afër drone-ve personale. Autoritetet kanë kohë që janë duke u përpjekur për të fituar kontroll më të madh mbi makinat fluturuese, pasi ata ishin të përfshirë në rrëzimin e avionëve në të kaluarën dhe për shkak të shqetësimeve në rritje rreth përdorimit terrorist të UAVs. Në fund të vitit të kaluar, qeveria kërkoi që njerëzit që posedojnë drones 0.5 deri 55 £ për të regjistruar pajisjet e tyre me FAA – OKB madje ka në plan të mbështesë një regjistër të vetëm në botë. Dhe vetëm disa muaj më parë, Shtëpia e Bardhë solli mundësinë e lejimit të personelit të zbatimit të ligjit për të ndjekur dhe qëlluar me avionë civilë.

Për fat të keq, rregulli i propozuar ishte shumë i shkurtër dhe nuk përfshinte detaje mbi logjistikën dhe informacione të tjera. Administratori në detyrë Dan Elwell thjesht tha në një ngjarje më 16 maj:

“Ne kemi nevojë për siguri se çdo avion pa pilot, që operon në hapësirën ajrore të kontrolluar, është i identifikueshëm dhe i ndjeshëm. Është aq e thjeshtë “.