Rolls-Royce bashkëpunon me përpunuesin e programeve AI për të parashikuar performancën e motorit

13

Prodhuesi britanik aero-engine Rolls-Royce po bashkëpunon me krijuesin e softuerit artificial të inteligjencës me qendër në Çikago për të vënë në pah çështjet e mundshme operacionale në flotën e tij të Trent-it përpara kohe, thanë kompanitë të martën.

Përfshirja ofron softuerë të inteligjencës artificiale për kompanitë e industrisë për t’i ndihmuar ata të parashikojnë performancën e makinave komplekse duke kombinuar analitikën e të dhënave dhe të mësuarit në makinë.

Softueri i “Uptake” do të fuqizojë Rolls-Royce me një sërë grupesh të dhënash të ndryshme, duke ofruar njohuri mbi performancën e motorit dhe përmirësimin e disponueshmërisë së flotës së motorëve për klientët e linjës ajrore, thanë kompanitë.

“Me teknikat industriale të AI dhe të makinës, mund të rrisim kohën e përdorimit të motorëve tanë dhe të ndihmojmë klientët të zgjasin jetën dhe vlerën e aseteve të tyre kritike”, tha Tom Palmer, nënkryetar i lartë i shërbimeve për biznesin hapësinor civil të Rolls-Royce.