Rezultatet e 2016 – Samsung i pari, Apple i dyti

Përkundër një fundi të vështirë në 2016, Samsung ka mbetur shitësi kryesor i telefonave ‘smart’ duke shitur 308.5 milionë njësi në vitin e kaluar, bën të ditur Strategy Analytics. Apple është në vend të dytë me vetëm 215.5 milionë iPhone të shitur.

107

Përkundër një fundi të vështirë në 2016, Samsung ka mbetur shitësi kryesor i telefonave ‘smart’ duke shitur 308.5 milionë njësi në vitin e kaluar, bën të ditur Strategy Analytics. Apple është në vend të dytë me vetëm 215.5 milionë iPhone të shitur.

Megjithatë, çmimet e larta të shitjes i kanë mundësuar Apple shumicën e profitit, rreth 80 për qind të profitit botëror dhe 44.9 miliardë dollarë nga totali prej 53.7 miliardë dollarë, shkuan në xhepat e kompanisë amerikane.

Në krahasim, Samsung Mobile solli 14.6 për qind ose 8.3 miliardë dollarë – një numër i ndikuar pa dyshimin nga Galaxy Note 7.

Huawei është në vend të tretë sa i përket pjesëmarrjes në treg. Seria Honor është shitur në 72.2 njësi ndërsa linja Ascend u shit për 65.7 milionë njësi.