Qentë Robotë janë sistemi më i çuditshëm i dorëzimit të pakove që ne kemi parë

13

Firma gjermane e automobilave Continental është më e mira për gomat e saj, por në CES 2019 kompania po demonstron diçka pak më ndryshe.

Si pjesë e hulumtimit të saj mbi të ardhmen e mobilitetit, Continental është partnerizuar me kompaninë robotike ANYbotics për të imagjinuar të ardhmen e ofrimit të paketës. Në një demonstrim në skenë në shfaqjen e CES-it, firma tregoi se një nga robotët ANYbotics mund të hidhen në pjesën e prapme të një kamioni dhe të mbajë një pako deri në derën e përparme.

Siç mund të mendoni nga natyra e skenës së këtij demo, Continental nuk ka plane për ta bërë këtë një shërbim të vërtetë sa më shpejt. Por sa realist është ky vizion i së ardhmes?

Me pak fjalë, është një rrugë e gjatë. Robotët me këmbë nuk janë ende mjaft të besueshme për këtë lloj detyre, por disa kompani po eksplorojnë këtë hapësirë. Prodhuesi i famshëm i robotëve, Boston Dynamics, ka thënë se robotët e saj të SpotMini mund të përdoren për shpërndarjen e paketave, ndërkohë që agility Robotics nga Universiteti i Oregonit, ka thënë të njëjtën gjë. Por asnjëra nga këto kompani nuk kanë plane për ofrimin e shërbimeve aktuale të dërgimit të robotëve.