Platforma e analitikës së mediave sociale Hootsuite eksploron shitjen

41

Hootsuite , një kompani kanadeze që e përshkruan veten si platforma më e përdorur gjerësisht në botë për menaxhimin e mediave sociale, është duke eksploruar një shitje që mund ta vlerësojë atë në më shumë se 750 milionë dollarë.

Një shitje do të lejonte mbështetësit e kapitalit sipërmarrës të Hootsuite të fitonin para në një kohë kur siguria kibernetike dhe shqetësimet e privatësisë i bëjnë ndërmarrjet analitike të medias sociale më të njohura me klientët e korporatave. Investitorët e Hootsuite përfshijnë CIBC Innovation Banking, Accel Partners, Insight Venture Partners dhe OMERS Ventures.

E themeluar në vitin 2008, Hootsuite me qendër në Vancouver përdoret nga rreth 16 milionë njerëz dhe më shumë se 80 për qind e kompanive Fortune 1000 për të menaxhuar praninë e tyre në faqet e mediave sociale, si Facebook Twitter dhe LinkedIn.

Hootsuite ka rreth 150 milionë dollarë në të ardhura 12-mujore.