Përditësimi i ardhshëm i Apple watchOS do të përfshijë aplikacionin ECG

16

Sistemi i Electrocardiogram (EKG) i premtuar gjatë serisë së Apple 4 më në fund mund të marrë mbështetje në përditësimin e ardhshëm watchOS 5.1.2, sipas një dokumenti të trajnimit të Apple Store të marrë nga MacRumors.

Ky tipar do të lejojë që pajisja të marrë matjet e EKG duke përdorur elektroda të ndërtuara në pjesën e prapme të Orës dhe kurorës digjitale, duke përmirësuar aftësinë e Apple Watch për të matur dhe monitoruar zemrat e përdoruesve. Apple ka marrë pastrimin e tipit II të FDA për Apple Watch në SHBA.

Sipas dokumentit të trajnimit, karakteristikat e EKG do të jenë të disponueshme vetëm në rajonet ku Apple Watch është pastruar për përdorim, gjë që duket se është vetëm në SHBA në nisjen fillestare. Është e vështirë të imagjinohet se Apple nuk po punon tashmë për të marrë miratimin mjekësor për vendet e tjera.

Përditësimi i watchOS 5.1.2 është në testimin beta për zhvilluesit, por nuk ka ende fjalë se kur do të lirohet versioni përfundimtar.