Nokia do të zvogëlojë 350 vende pune në Finlandë si pjesë e shkurtimeve të kostos

17

Prodhuesi finlandez i pajisjeve të telekomit Nokia tha të martën se do të shkurtojë 350 vende pune në Finlandë, si pjesë e planeve në vazhdim për të gjetur kursime me vlerë 700 milionë euro (800 milionë dollarë) deri në vitin 2020.

“Ndryshimet e planifikuara janë të domosdoshme për të siguruar konkurrencën afatgjatë të Nokës,” tha në një deklaratë kreu i operacioneve finlandeze të kompanisë Tommi Uitto.

Nokia njoftoi planin e saj të prerjes së kostos më të fundit në tetor, pa e përcaktuar ndikimin në punë. Është ende ende për të kompletuar një program 1.2 miliardë euro të shkurtimeve të kostos, të nisur pas blerjes së saj të vitit 2016 nga Alcatel-Lucent franko-amerikan.

“Zhvillimi fillestar i biznesit tonë 5G ka qenë i fortë dhe ne do të rrisim investimet tona në këtë teknologji kritike”, tha Uitto.

Aksionet në kompani ishin poshtë 0.7 përqind pas shpalljes.