Netflix njoftoi së fundmi se do të fillojë të rrisë çmimet për abonimet e shërbimit

14

Ndërkohë që disa përdorues të SHBA kanë parë që faturat e tyre mujore po rriten, varësisht nga cikli i tyre i faturimit, të tjerët po marrin vetëm lajmërime për rritjen.

Të ardhurat shtesë, tha kompania, do të lejojnë Netflix për të shtuar më shumë shfaqje televizive dhe filma.

Çmimet po rriten në të gjithë kategoritë. Plani bazë do të rritet nga $ 8 në $ 9 në muaj. Plani standard me HD në dy pajisje do të shkojë nga $ 11 në $ 13 në muaj.

Çmimi i planit të abonimit premium do të rritet nga $ 14 në $ 16.

Ndërsa analistët besojnë se konsumatorët janë të gatshëm të paguajnë shumën shtesë për aq kohë sa titujt në katalog vazhdojnë të jenë emocionues, Apple njoftoi së fundmi konkurrentin e Netflix, të quajtur Apple TV +.