Motori i parë elektrik Harley-Davidson vjen në gusht 2019 dhe do të kushtojë 29.799 dollarë

15

Harley-Davidson hodhi disa detaje të rëndësishme në lidhje me motorin elektrik të ardhshëm, LiveWire. Prodhuesi i motoçikletave njoftoi se do të fillojë të marrë paraprakisht veturën e parë elektrike me dy rrota, me dërgesat që priten më vonë këtë vjeshtë. Çmimi i listës LiveWire fillon me $ 29,799.

Kjo është dukshëm më shumë se motoçikletat e tjera elektrike në treg sot. Zero, i cili është quajtur “Tesla e motoçikletave”, shet modelin e tij Zero S duke filluar nga 10,995 dollarë dhe Zero SR me rreze më të gjatë për 16,495 dollarë. Natyrisht, ju nuk merrni markën premium dhe trashëgiminë 116-vjeçare që vjen me etiketën e Harley-Davidsonit, por gjithashtu po kurseni gati 20,000 dollarë.

Harley gjithashtu lëshoi ​​disa specifika për LiveWire. Motori do të luhatet nga 0 në 60 mph në më pak se 3.5 sekonda, dhe për shkak të fuqisë së saj elektrike, nuk kërkon asnjë zhvendosje të shpejtësisë, duke e bërë atë shumë më të thjeshtë për drejtuesit e rinj. Harley thotë se do të jetë në gjendje të udhëtojë 110 milje ne qytet falë njkarikimi të vetëm.

LiveWire vjen e pajisur me një sistem telematik të quajtur H-D Connect, i cili ushqen të dhëna për operacionet e biçikletave, duke përfshirë ngarkimin e baterisë, kujtimet e shërbimit dhe ndoshta manipulimin, tek pronari nëpërmjet aplikacionit të lidhur me Harley. Kompania e motocikletave pretendon se LiveWire do të jetë motori i parë elektrik i lidhur me rrjetin në masë të tregut.

Kompania është e ndërgjegjshme për mbajtjen e klientëve të vjetër, përderisa kërkon të tërheqë të rinj, më të përqendruar tek teknologjia. Ndërsa industria e motorëve në tërësi ka luftuar që nga kriza financiare e vitit 2008, Harley-Davidson në veçanti ka pësuar një numër humbjesh dhe pushime nga puna. Ajo gjithashtu është bërë një nga objektivat më të dukshme të Presidentit Trump gjatë luftës tregtare të administratës së tij.