Montblanc hyn në tregun e orave inteligjente

Pas Tag Heuer, edhe marka historike e luksit, Montblanc hyn në tregun e orave smart.

111

Pas Tag Heuer, edhe marka historike e luksit, Montblanc hyn në tregun e orave smart.

Shoqëria ka nxjerrë Summit, ora inteligjente e bazuar në Android. Summit ka versionin më të azhornuar të sistemit Android Wear, 2.0 dhe një procesor Snapdragon të Qualcomm.

Pajisja ndërthyr tradicionalen me modernen: ka një zemër me teknologji të avancuar, në një kasë “klasike”, nga dizenjues të frymëzuar nga koleksioni historik i 1858.

Ekrani Amoled është i rrumbullakët, prej 1.39 polsh dhe është në xham zafiri të bombarduar lehtësisht. Rezistent ndaj ujit dhe pluhurave dhe përputhet si me telefona Android dhe me iPhone. Baza e ushqimit është magnetike dhe bateria zgjat një ditë, me një cikël komplet ushqimi që është katër orë.

Ndërsa për çmimin, Cnet thotë se do të nisë nga rreth 890 dollarë