Mobike tashmë ka trokitur në dyert e Tiranës

93

Ekipi i Mobike mbajti një ngjarje zyrtare nisëse në zemër të kryeqytetit në “Sheshin Skënderbej” më 8 korrik, me kryetarin e bashkisë Erion Veliaj duke bërë një njoftim publik që hapte shërbimin për popullin e Tiranës.

Më pas, 25 të parët Mobikers në Shqipëri udhëhoqën një hyrje publike në shërbim, duke ndihmuar qytetarët e tjerë të Tiranës të regjistroheshin dhe të hipnin në një biçikletë duke iu bashkuar grupit rreth sheshit dhe jashtë në qytet.

Nisja ndjek me kujdes Bashkinë e Tiranës dhe Mobike duke nënshkruar një marrëveshje javën e shkuar në mbështetje të planit ambicioz të komunës për të rritur numrin e bicikletave dhe për të zvogëluar përdorimin e makinave në qytet.

Mobike u themelua në Pekin në janar të vitit 2015,  filloi zyrtarisht shërbimin e saj në Shangai më 22 prill 2016. Që nga zgjerimi në mbi 200 qytete anembanë botës, duke shërbyer mbi 200 milionë përdorues me një flotë prej më shumë se 9 milionë smart Mobikes në mbarë botën.

Por si funksionojne bicikletat Mobike?

Për të përdorur bicikletat pa stacion duhet të shkrakoni aplikacionin “Mobike” në celularin tuaj.Regjistrohuni me numrin tuaj të telefonit dhe zgjidhni në hartë biçikletën më të afërt.

Me pas, me anë të telefonit bëni skanimin e barcode të biçikletës dhe nga ky moment mund ta përdorni atë në qytetin e Tiranës.

Pasi perfundoni udhetimin tuaj mjafton që ta mbyllni sërish me kycin që ndodhet në rroten e pasme dhe parkojeni në një vend të sigurt, që nuk pengon lëvizjen.