Microsoft duhet të provojë se nuk është një tjetër IBM

53
Microsoft chief executive officer Satya Nadella talks at a Microsoft news conference October 26, 2016 in New York. / AFP / DON EMMERT (Photo credit should read DON EMMERT/AFP/Getty Images)

Microsoft ka qenë i njohur si kompania Windows për vite, por kjo po ndryshon. Pasi ai po përfshin një botë përtej Windows-it, Microsoft gjithnjë e më shumë po përqendron përpjekjet e tij mbi bizneset dhe jo për konsumatorët. Krijuesi i softuerit po riorganizohet kohët e fundit dhe po përqafon teknologjitë rivale në proces. Ngadalë, por me siguri, drejtori i Microsoft, Satya Nadella, ka bërë qe cloud, AI, Mixed Reality, dhe quantum computing te jene përparësitë e tij për të ardhmen e Microsoft, duke e larguar kompaninë nga koncepti i Windows që është në qendër të gjithçkaje që bën.

Nuk është e qartë se çfarë do të zëvendësojë Windows-in si përparësi kryesore të Microsoft-it, por konferenca e zhvilluesve të kësaj jave do të na japë një kuptim më të qartë të asaj që me të vërtetë ka rëndësi për kompaninë. Nadella do të pushtoje skenën për të detajuar AI të Microsoft, cloud, IoT, dhe zhvillime të tjera. Nuk do të jetë fjalimi i zakonshem I konferences, pasi Microsoft ka vendosur të zhvendosë demos të Windowsit në ditën e dytë. Ne do ju raportojme per zhvillimet e metejshme.