Me Jiobit do të dini gjithmonë vendndodhjen e femijës tuaj

33

Deri tani, ndjekësit e vendndodhjes së fëmijëve nuk kanë arritur të përmbushin pritshmëritë e konsumatorëve. Ata kanë ardhur si orë tepër të medha, të rënda, për duar të vogla, dhe disa madje janë projektuar në mënyrë të pasigurt, do të ishte më e sigurt që të mos i përdorin ato fare. Një ndjekës i ri Jiobit, që u lançua sot, dëshiron t’i adresojë këto probleme duke ofruar një tracker plotësisht të koduar të vendndodhjes me një faktor më modular të formës që ka kuptim më të mirë për fëmijët e vegjël.

Startup me bazë në Çikago u  nis nga një baba – bashkë-themelues i Jiobit dhe CEO John Renaldi – pasi e përjetoi  moment terrori duke humbur gjurmët e djalit të tij gjashtëvjeçar në një park lokal.

“Isha Zevendes President i Produkteve në Motorola, dhe isha në një udhëtim familjar në qendër të Çikagos me birin, vajzën, gruan time”, shpjegon Renaldi. Familja ishte në parkun e Maggie Daley kur ndodhi. “Para se ta kuptoja – nuk mund t’ju them se si u hutova – por në një det fëmijësh, kam humbur gjurmët e djalit tim për 30 minuta”, thotë ai.

Fëmija më në fund i gjeti prindërit e tij – ai nuk ishte larguar fare, por kishte një kohë të madhe duke luajtur dhe nuk e dinte që ai ishte “i humbur”.

Por incidenti çoi Renaldi që të provonte çdo lloj produkti gjurmues në treg. Dhe ai u kthye i zhgënjyer.

Kështu që ai vendosi që zgjidhja ishte të ndërtonte një gjurmues per fëmijën e tij.

Startup ngriti fondet fillestare, dhe solli bashkë-themelues dhe CTO Roger Ady, më parë një drejtor i inxhinierisë në Motorola. Ai shkoi në TechStars në 2016, dhe solli pak më shumë se 3 milion dollarë në fund të programit. Deri më sot, janë ngritur 6 milionë dollarë që nga themelimi i saj në 2015.

Ekipi luajti me dizajne të ndryshme, por vendosi kundër një orë dore për një sërë arsyesh – duke përfshirë jo vetëm pjesën më të madhe të pajisjes, por për shkak se disa shkolla i ndalonin ato pasi shperqendrojne në klasë.

Gjurmuesi Jiobit është i vogël (37mm x 50mm x 12mm) dhe i lehtë (18g) dhe mund të vishet në shumë mënyra të ndryshme. Ai vjen me një shtojcë të ndërtuar në lak për lidhjen e pajisjes me kordonët e zinxhirëve, ose nëse vendoset në një xhep.

Jiobit fillon me $ 99.99 për pajisjen me kontratë njëvjeçare, ose është $ 149.99 për një pajisje jo kontraktuese.