Malet Ylber,thjesht një mrekulli

216
"View of colourful rock formations at the Zhangye Danxia Landform Geological Park in Gansu Province, China, 22 September 2012."

Këtë postim preferoj ta nisim me një thënie shumë të bukur nga Thich Nhat Hanh:

“Mrekulli nuk është të ecësh në ujë.Mrekulli është të ecësh në tokën jeshile,duke gjurmuar thellë të tashmen duke u ndjerë tërësisht i gjallë”.

Një nga mrekullitë gjeologjike është Mali Ausangate i Andeve Peruviane.Mali dominohet nga shirita shumëngjyrëshe nga ngjyra e bruztë në atë lejla.Megjithatë,ky mal është shumë i vështirë për t’u shkelur pasi kërkon ecje të gjata dhe tepër të vështira.

Ngjyrat e larmishme janë krijuar si rezultat i depozitimeve të larta të arenaries së kuqe dhe mineraleve të ndryshme që janë krijuar rreth 24 milion viteve më parë,duke përfshirë gjithashtu dhe kushtet klimaterike.

Në Peru,mali i shtatë ngjyrave ndodhet rreth 5100 metra mbi nivelin e detit,dhe ka qenë gjithmonë i mbuluar nga një shtresë akulli.Ky mal sot ofron një pamje të mahnitshme.