Makina lukzoze Infinti QX Inspiration është një një nga konceptet më realiste që do të vijnë nga prodhuesit japonezë në vitet e fundit.

52

Infiniti u paraqit në ekspozitën e Auto Showut të Amerikës së Veriut në Detroit, vitin e kaluar, me një sedan të egër. Gjëja më e çuditshme për atë makinë, megjithatë, ishte se koncepti i largët nuk ishte elektrike. Në vend që të tregojë të ardhmen që kompania mëmë Nissan duket aq e vendosur, krahu luksoz e përshtati konceptin me një motor me djegie, që nuk pritej saktësisht.

Kjo ndryshoi në shfaqjen e këtij viti, sepse Infiniti debutoi diçka që quhet QX Inspiration. Koncepti i fryrë i SUV është i gjitha elektrike dhe ka për qëllim të shërbejë si një vrojtim i asaj që do të vijë me makinën elektrike të parë të vërtetë të Infinitit.

Infiniti është i pajisur me specifika, kështu që ky koncept me të vërtetë vetëm informon pamjen dhe ndjenjën e gjërë të asaj. Kjo plan urbanistik do të jetë në gjendje të akomodojë një mekanizëm me të gjitha rrotat me një motor elektrik në secilën bosht, që Infiniti thotë se do të ofrojë “përshpejtim të ashpër jashtë linjës”. Makinat e ardhshme elektrike nga Infiniti gjithashtu do të jetë në gjendje të përdorë atë instalim të dyfishtë motorik për të shpërndarë fuqinë sipas kërkesës për çdo rrotë sipas nevojës, domethënë duhet të trajtohen mirë në pothuajse çdo mjedis.

Siç është rasti me makinat elektrike të tjera, vendosja e baterisë dhe motorëve u jep prodhuesve të automjeteve një mundësi për të nxjerrë më shumë hapësirë ​​në kabinë. Infiniti thotë se po përfiton nga kjo duke shkurtuar tavanin e makinës dhe mbulesën e pasme, duke shtuar hapësirë ​​për përvojën në makinë. Tani për tani, në formë koncepti, Infiniti po e liron atë hapësirë ​​kryesisht bosh, duke cituar – me të vërtetë! – “Koncepti hapësinor japonez i” Ma “,” i cili ka të bëjë me hapësirat midis linjave.