LG Chem do të shpenzojë 1.07 miliard dollarë për zgjerimin e prodhimit të baterive në Kinë

7

LG Chem tha të enjten se ka në plan të investojë gjithsej 1.2 trilionë won (1.07 miliardë dollarë) për të zgjeruar dy fabrikat e tij të baterive në Kinë deri në vitin 2020, në një përpjekje për të plotësuar kërkesën globale në rritje.

Sipas planit të investimeve, LG Chem do të shpenzojë 600 miliardë won secili në një fabrikë të baterive të automjeteve elektrike dhe një fabrikë të vogël të baterive në Nanjing, tha kompania në një deklaratë.

Vitin e kaluar, prodhuesi i baterive të Koresë së Jugut njoftoi një plan për të investuar rreth 2 trilionë për të ndërtuar një fabrikë të dytë të baterive të makinave elektrike deri në vitin 2023 në Nanjing.