Italia do të ankandojë frekuencat 5G deri në fund të shtatorit

46

Rregullatori i komunikacionit italian AGCOM tha të mërkurën se qeveria do të ankandojë frekuencat për shërbimet e lëvizshme të brezit të pestë në shtator, në një masë që pret të mbledhë së paku 2.5 miliardë euro për arkëtimet e shtetit.

Mbikëqyrësi, i cili përcaktoi rregullat që rregullojnë ankandin, tha se gjysma e 2.5 miliard euro do të rritet këtë vit, duke shtuar se ministria e industrisë do të organizojë ankandin.

Italia është vendi i parë në Evropë që vendos rregullat për caktimin e frekuencave në një ankand 5G.

Në Gjermani kushtet përfundimtare të ankandit do të vihen në dispozicion deri në fund të vitit dhe vetë ankandi pritet të mbahet në fillim të vitit 2019.

Operatorët kryesorë të telekomit të Italisë, përfshirë Telecom Italia (TIM), Vodafone Italia, Wind-Tre dhe Fastweb pritet të hyjnë në ankand.

Në deklaratën e tij të mërkurën, AGCOM tha se rregullat do të ndihmonin zhvillimin e një sërë lojtarësh të rinj duke përfshirë operatorët e infrastrukturës së pastër.

Shërbimet 5G kanë nevojë për fibra optike për të punuar siç duhet pasi rrjetet e bakrit nuk do të ishin aq të shpejta për të mbështetur teknologjinë e telefonisë celulare të gjeneratës së ardhshme.