Intel më në fund bëri një procesor 10nm

63

Rreth dy vjet më vonë dhe Intel është me në fund duke lancuar 10nm e saj Cannon Lake CPUs. Generata e 8-te i3-8121U është një CPU dyfishtë, me katër core me një clock base prej 2.2GHz dhe me rritjen e orës 3.2GHz.

Me një TDP të listuar prej 15W, i3-8121U është pothuajse identik me i3-8130U, një procesor 14nm lëshuar më parë këtë vit. Ndryshimi, të paktën sipas fletës së spekulimeve të Intel, është se procesori i ri 10nm nuk ka GPU të integruar. Kjo ose do të thotë Intel ende nuk ka përpunuar se si ta zvogëlojë teknologjinë e GPU deri në 10nm të besueshëm dhe e ka çaktivizuar atë pjesë të chipit, ose është e keqe në plotësimin e specifikimeve në bazën e të dhënave të produktit ARK.