Instagram nuk është më i optimizuar për shfaqjet më të mëdha të iPhone XR dhe XS Max

49

Nëse keni iPhone XR ose XS Max dhe jeni një përdorues i hijshëm Instagram, mund të keni vënë re se diçka është pak jashtë me aplikacionin. Ju mund të keni kuptuar se aplikacioni duket papritur “më i madh” në fakt kjo është ajo që ndodhi.

Në një raport nga 9to5Mac, duket se përditësimi më i fundit për Instagram “theu” aplikacionin në drejtim të optimizimit, dhe me sa duket kjo ishte e qëllimshme. Raporti pohon se ekipi prapa zhvillimit të aplikacionit duhej të përdorte një version të vjetër të Xcode për të përpiluar dhe dorëzuar përditësimin në App Store. Kjo ishte me sa duket për shkak të faktit se aplikacionet e përpiluara duke përdorur iOS 12 SDK por që po konkurrojnë në pajisjet me iOS 9 kanë qenë të njohur për t’u rrëzuar.

Gjithashtu, duke pasur parasysh faktin se një numër i madh i përdoruesve të Instagram-it ende janë në iOS 9, Instagram nuk mundi ta bënte të sigurt kalimin pa potencialisht prishjen e përvojës për shumë nga përdoruesit e tij, kështu përdorimi me dashje i një Xcode më të vjetër që përfundimisht rezultoi në optimizimi i aplikacionit “thyerje”.

Aplikacioni ende funksionon shumë si qëllim, nuk është më i optimizuar për shfaqjet më të mëdha të iPhone XR dhe XS Max. Për ata me iPhone X, XS, ose ndonjë nga iPhones më të vjetër dhe më të vegjël të Apple, kjo nuk do të ndikojë tek ju. Nuk ka fjalë kur Instagram ka në plan të rregullojë këtë, por padyshim aplikacioni është ende shumë i përdorshëm kështu që ne mendojmë se nuk duhet të jetë vërtet një çështje shumë e madhe.