Instagram ka shtuar një veçori të mesazheve zanore në mesazhet e saj direkte.

36

Ky funksion i lejon përdoruesit të dërgojnë mesazhe të tjera audio deri në një minutë të gjatë në biseda private dhe grupore. Përditësimi është duke u nxjerrë tani për iOS dhe Android.

Përdoruesit me funksion mund të regjistrojnë mesazhet duke mbajtur butonin e mikrofonit. Do të dërgohet automatikisht kur të lëshosh butonin, kështu që nëse nuk ndihesh i sigurt për dërgimin ose nuk dëshiron të regjistrosh, mund ta rrëshqasësh gishtin tek koshi  për ta fshirë atë.

Instagram është pak vonë në lojë me sjelljen e mesazheve zanore në DM, pasi kompania e tij mëmë Facebook ka pasur një veçori të mesazheve zanore në platformën e saj të Messenger për vite me rradhë. Mesazhet zanore janë duke u bërë shpejt metoda e preferuar e komunikimit në platformat e mesazheve si WeChat dhe WhatsApp, dhe shtimi i sotëm mund të jetë një tipar i mirëpritur për disa përdorues. Në mënyrë alternative, mesazhet zanore mund të jenë një shenjë tjetër e “fundi i Instagram” pasi ajo bëhet e mbingarkuar me tiparet e veta të Facebook.