HP përmbledh vlerësimet e të ardhurave, ngre parashikime në kërkesën e kompjuterave

30

HP raportoi të ardhura tremujore më të mirë se parashikuar dhe ngriti të martën parashikimin e saj të plotë të fitimit, të ndihmuar nga kërkesa e fortë për laptop dhe kompjuterat e saj.

Kompania gjithashtu e quajti Steve Fieler si shefin e saj financiar, duke pasuar veteranin 32-vjeçar të HP-së Cathie Lesjak.

Aksionet e HP , të formuar nga ndarja e Hewlett-Packard Co 2015, ishin pak më të larta në tregtinë e zgjeruar.

Biznesi i sistemeve personale të HP Inc, që përfshin laptopët dhe kompjuterat dhe llogaritë për më shumë se 60 për qind të të ardhurave totale, u rrit 14.5 për qind në 8.76 miliardë dollarë në tremujorin e dytë. Analistët mesatarisht kishin pritur 8.28 miliardë dollarë.

Kompania me bazë në Kaliforni, Palo Alto, kishte pozicionin më të lartë në dërgesat në mbarë botën në tremujorin e parë të vitit 2018, me një pjesë të tregut prej 22.6 përqind, sipas të dhënave të firmës kërkimore International Data Corp (IDC).

HP Inc, i cili përfundoi blerjen e biznesit të printerit të Samsung Electronics Co vitin e kaluar, tha se të ardhurat nga biznesi i saj i printimit u rritën 10.9 për qind në 5.24 miliardë dollarë, mbi vlerësimet e analistëve prej $ 5.13 miliardë.

Duke përjashtuar artikujt, kompania fitoi 48 cent për aksion, në përputhje me vlerësimet e Wall Street.

Të ardhurat u rritën  13.1 për qind në 14 miliardë dollarë, mbi vlerësimin mesatar të analistëve për 13.57 miliardë dollarë.