Google, me partnerë për makinat vetëlëvizëse

10

Aleanca Renault-Nissan-Mitsubishi do të lidhet me Google për të zhvilluar taksi autonome dhe shërbime të tjera duke përdorur automjete vetë-lëvizëse.

Kompania e vetëshpallshme e makinave Google Waymo do të punojë me prodhuesit e makinave dhe do të njoftojë një plan për marrëveshjen që në pranverë, njoftoi e përditshmja e biznesit.

Partnerët po konsiderojnë zhvillimin e përbashkët të taksive pa pilot që përdorin automjetet Nissan dhe një sistem që trajton rezervimin dhe pagesat, tha Nikkei.

Një zëdhënës i aleancës Renault-Nissan-Mitsubishi tha: “Kjo histori bazohet në thashetheme dhe spekulime. Ne nuk kemi asgjë për të njoftuar.”