Google jep të dhëna për reklamat politike në SHBA

43

Google ka shtuar një pjesë në raportin e saj të transparencës dy herë në vit për të treguar se kush blen reklamat zgjedhore të SHBA në platformën e saj dhe sa para shpenzohen për reklamat politike, tha gjiganti i motorëve të kërkimit të mërkurën.

Ky veprim ndjek hapa të ngjashëm nga Twitter dhe Facebook në fund të qershorit, pasi platformat e mediave sociale përballen me kërcënimin e rregullimit të SHBA-së për mungesën e zbulimit të këtyre shpenzimeve.

Google tha se do të përditësonte raportin çdo javë dhe publiku mund të shikojë reklama të reja që të ngarkohen ose reklamuesit e rinj që vendosin të bëjnë reklama.