Google Assistant po vjen në Google Maps

30

Google dëshiron të vendose asistentin e zërit në çdo pajisje dhe aplikacion. Dhe është e vërtetë se ka kuptim ne fakt të integrosh Google Assistant në Google Maps. Do të jetë në dispozicion në iOS dhe Android këtë verë.

Në Google I / O, drejtori i Google Assistant, Lilian Rincon tregoi një demo të Google Maps me Google Assistant. Le të themi se po lëvizni dhe po përdorni Google Maps për udhëzime. Ju mund të kërkoni ndihmësin e Google për të treguar kohen qe ju duhet per te arritur ne destinacion pa prekur telefonin tuaj.

Ju gjithashtu mund ta kontrolloni muzikën me zërin tuaj për shembull. Rincon madje luajti muzikë në YouTube, por pa elementin e videos natyrisht. Kjo ju lejon të hyni në bibliotekën e gjerë muzikore të YouTube gjatë ngarjes se makines.

Nëse po përdorni një makinë më të re me Android Auto ose Apple CarPlay, tashmë keni përdorur asistentë zëri në makinën tuaj. Por shumë përdorues mbështeten ekskluzivisht në telefonin e tyre. Kjo është arsyeja pse ka kuptim për të integruar Google Assistant në Google Maps direkt.