Gabimi i Amazonit lejoi përdoruesin e Alexa të merrte regjistrime nga një përdorues tjetër

11

Një përdorues i asistentit të zërit të Alexa të Amazon në Gjermani kishte akses në më shumë se një mijë regjistrime nga një përdorues tjetër për shkak të “gabimit njerëzor” nga kompania.

Konsumatori kishte kërkuar të dëgjonte përsëri regjistrimet e aktiviteteve të tij të bëra nga Alexa, por ai gjithashtu ishte në gjendje të merrte 1.700 skedarë audio nga një i huaj kur Amazon i dërgoi atij një lidhje, botimi i tregtisë gjermane nuk raportoi.

“Ky rast fatkeq ishte rezultat i një gabimi njerëzor dhe një rast i izoluar”, tha një zëdhënës i Amazon të enjten.

Konsumatori i parë fillimisht nuk mori asnjë përgjigje kur i tha Amazon për aksesin në regjistrimet e tjera. Dosjet u fshinë nga lidhja e ofruar nga Amazon por ai i kishte shkarkuar ato në kompjuterin e tij.

“Ne e zgjidhëm çështjen me dy klientët e përfshirë dhe morëm masa për të optimizuar më tej proceset tona. Si masë parandaluese ne kemi kontaktuar me autoritetet përkatëse”, shtoi zëdhënësi i Amazon.