Facebook dhuron 4.5 milionë paund për të trajnuar gazetarët në Britani

23

Facebook po dhuron 4.5 milionë paund për të trajnuar gazetarët në Britani për të mbështetur komunitetet që kanë humbur gazetat lokale dhe gazetarët.

Kompania amerikane tha të hënën se e njohu rolin që luajti në mënyrën sesi njerëzit morën lajmet e tyre sot dhe donte të bënte më shumë për të mbështetur botuesit vendas.

Rreth 228 gazeta lokale u përfshinë në Britani midis 2005 dhe 2017, sipas Gazetës së Shtypit, shumë prej tyre të mbyllura nga botuesit e përfshirë në skemën e Facebook.

“Pikëpamja që kam është Facebook është e sinqertë në shpresën që kjo skemë do të çojë në krijimin e lajmeve lokale më të përshtatshme në kohë,” tha shefi ekzekutiv i NCTJ Joanne Butcher.