Ericsson merr 687 milionë dollarë pasi ndryshon kursin e shërbimeve

14

Prodhuesi i pajisjeve të telekomit të telefonisë suedeze Ericsson do të rezervojë akuza për (687 milionë dollarë) për tremujorin e katërt pasi ajo braktis një strategji të pasuksesshme për njësinë e sistemit të mbështetjes së biznesit (BSS).

Njësia ofron shërbime të faturimit dhe pagesave në kohë reale dhe është përpjekur të shkallëzohet për të ndihmuar klientët me projekte të mëdha të transformimit, por tha të enjten të ashtuquajturin menaxher i të ardhurave të të ardhurave të plota nuk kishte gjeneruar ndonjë të ardhur.

“Kërkesa e parashikuar e konsumatorëve … nuk është materializuar,” tha Ericsson në një deklaratë. “Përveç kësaj, disa projekte komplekse të transformimit përjetuan vonesa dhe tejkalime të kostos.”

Ericsson tha se do të përshpejtonte ristrukturimin e biznesit të BSS, pjesë e biznesit të saj të Shërbimeve Dixhitale që zë rreth 17 përqind të shitjeve të grupeve dhe të përqendrohet në produktet e saj bazë, duke reduktuar materialisht humbjet e BSS në 2019.

Aksionet e Ericsson u rritën ndjeshëm në 2018, pasi një kursim i kostos dhe programi i efikasitetit filluan të japin sukses në shumë nga bizneset e saj pas viteve të krizës gjatë të cilave operatorët e rrjetit të telekomunikacionit u ndanë në shpenzime.

Kompania tha se parashikonte akuza të mëtejshme të ristrukturimit në lidhje me masat e planifikuara, duke përfshirë uljen e numrit të punonjësve.