Dixhitalizimi mund ti kursejë 73 miliardë dollarë biznesit së naftës

20

Firmat e energjisë mund të shpëtojnë 73 miliardë dollarë në pesë vitet e fundit në eksplorimin dhe prodhimin e naftës dhe gazit duke shfrytëzuar më mirë teknologjinë ekzistuese të informatikës, tha konsulenti i energjisë Wood Mackenzie.

Eksplorimi dhe prodhimi, i njohur si industria në rrjedhën e sipërme, kërkon që firmat energjetike të analizojnë sasi të mëdha të të dhënave sizmike dhe gjeologjike dhe të monitorojnë dhe mbajnë platforma në det të hapur dhe aktivitete të tjera komplekse, shpesh në mjedise me rrezik të lartë.

Në një raport mbi mënyrën se si teknologjia mund të përdoret për këto detyra dhe kursimet potenciale, Wood Mackenzie (Woodmac) tha se shumë firma mund të shpenzonin më pak duke blerë teknologji dhe njohuri nga jashtë industrisë.

Konsulenca pa kursime të mëdha nga përdorimi i teknologjisë që do ta bënte shpimin më të shpejtë, më të saktë dhe më pak të ngjarë të dilte me një pus të thatë dhe duke përdorur aplikacione për të parashikuar kur do të duhej mirëmbajtja.

Ai tha se kursimet e mëdha ishin gjithashtu të disponueshme nga përdorimi i shërbimeve të cloud computing, veçanërisht për firmat më të vogla që nuk kishin mjaft fuqi në kompjuter.

Përveç kësaj, ajo vlerësoi se industria mund të kursejë sa më shumë se 24 miliardë dollarë në vit për asetet e prodhimit të naftës që operojnë përmes përdorimit më të mirë të teknologjisë.