Cadillac ngacmon imazhet e automjetit të saj të parë elektrik

28

Ditë pasi kompania GM njoftoi se Cadillac do të bëhej markë e vetme e automjetit elektrik, prodhuesi i makinave ngacmonte disa imazhe të planit të saj të parë të planifikuar.

Cadillac nuk po ndan detaje të tjera përtej imazheve – asnjë emër, asnjë sy, asgjë. Ky informacion do të zbulohet “më afër nisjes”, thotë kompania. Por Cadillac po pozicionon veten për t’u bërë një lojtar agresiv në tregun e sapolindur të makinave elektrike, pasi ai kërkon të mbështesë EV-të e tregut në masë deri në fundin luksoz të spektrit.

“Në përgjithësi, Cadillac do të prezantojë modele të reja në shkallën prej afërsisht një çdo gjashtë muaj deri në vitin 2021,” tha kompania.

Imazhet sugjerojnë se makina e pare elektrike e Cadillac do të jetë e mahnitshme. Mjeti do të përdorë platformën e automjeteve elektrike të gjeneratës së ardhshme “BEV3” të GM, e cila ka për qëllim të jetë fleksibël për përdorim në shumë lloje të ndryshme të automjeteve dhe do të akomodojë konfigurimin e përparësive. GM planifikon të krijojë një numër konfigurimesh të baterive që do të përdoren në automjete të ndryshme. Kjo mund të nënkuptojë një cikël më të shkurtër zhvillimi, i cili do t’i ndihmojë GM-së t’i përgjigjet kërkesave të konsumatorit dhe veprimeve të konkurrentëve.

GM kohët e fundit kaloi pragun e 200.000 automjeteve elektrike që shkakton një fazë të ngadaltë të kredisë federale tatimore prej $ 7,500 gjatë 15 muajve të ardhshëm. Kompania mëmë e Chevrolet dhe GMC është prodhuesi i dytë i automjeteve për të kaluar këtë shenjë, me Tesla që ka shitur automjetin e saj të 200,000 në SHBA verën e kaluar.