Blockchain është term i përdorur por jo i aplikuar gjerësisht

38

Një sondazh i 293 CIO-ve të kryera nga grupi hulumtues anglez Gartner është duke u përpjekur të dallojë fushata të marketingut nga fakti i vërtetë mbi temën e përdorimit të blockchain në biznese te ndryshme.

Zëvendëspresidenti i Gartner, David Furlonger shpjegoi, “Anketa CIO e këtij viti nga Gartner jep dëshmi faktike rreth gjendjes masive të adoptimit te blockchain. Është e rëndësishme të kuptohet se çfarë është dhe çfarë është I afte te beje sot, në krahasim me faktin se si do të transformojë kompanitë, industritë dhe shoqërinë nesër “. 1% e Business Chief Information Officers janë duke përdorur teknologjinë Blockchain

Midis disa prej numrave, ajo qe bie ne sy eshte: një perqindje e larte: 77% e CIOs  kane pranuar se kompanitë e tyre nuk kane interes në kete teknologji, as nuk kanë në plan të në të ardhmen; 8 përqind pohuan se po shqyrtonin planifikimin e përkohshëm ose eksperimentonin me të; dhe vetëm “1 përqind e CIO-ve treguan nje fare lloj adoptimi brenda organizatave të tyre”, shpjegon sondazhi.

Z. Furlonger vazhdoi: “Sfida për CIO-të nuk është thjesht gjetja dhe mbajtja e inxhinierëve të kualifikuar, por gjetja e mjaftueshme për të akomoduar rritjen e burimeve, ndërsa zhvillimet e blockchain rriten.