Automjeti elektrik Audi SUV përballet me vonesë katër javë për shkak të një problemi të softwerit

50

Automjeti i pare elektrik  i Audi Sport (SUV) do të filloj shitjet në dyqanet katër javë më vonë se sa ishte planifikuar për shkak të një problemi për zhvillimin e softuerit, tha të dielën një zëdhënës i markës luksoze të makinave gjermane.

Zëdhënësi tha se audi mesatar e-tron u përball me vonesë, sepse prodhuesi i makinave ka nevojë për leje të reja rregullatore për një pjesë të softuerit që është modifikuar gjatë procesit të zhvillimit.

Audi organizoi një lançim global të e-tron në San Francisko muajin e kaluar si pjesë e përpjekjeve të saj për të zgjeruar tregun e automjeteve elektrike premium dhe për të marrë një pjesë nga Tesla me bazë në Kaliforni.

LG Chem furnizon bateritë elektrike të automjetit për Audi, ashtu si dhe  Volkswagen dhe Daimler.

Zëdhënësi i Audi nuk pranoi të komentojë mbi negociatat e çmimeve me LG Chem.