Apple Watch, duke përdorur të dhënat e klientit Aetna, dëshiron t’ju ndihmojë të jeni të shëndetshëm

12

Siguruesi shëndetësor i CVS Health, Aetna njoftoi të martën se po punon me Apple për një aplikacion të ri shëndetësor për Apple Watches që përdor historinë mjekësore të individit për të vendosur qëllime të personalizuara shëndetësore.

Aplikacioni Apple Watch do të shpërblejë klientët e Aetna për përmbushjen e qëllimeve të veprimtarisë dhe përmbushjen e detyrave të rekomanduara, të tilla si marrja e vaksinimeve ose rimbushja e medikamenteve, me subvencione në drejtim të kostos së një karte Apple ose karta dhurimi për shitësit .

Disa sigurues kanë ofruar subvencione të tilla për përdorimin e pajisjeve të përdorshme për të përmbushur qëllimet e aktivitetit gjenerik si një numër hapash në të kaluarën. Por ajo që është e re dhe e rëndësishme për aplikacionin Attain është përdorimi i të dhënave personale të shëndetit të mbajtur nga Aetna për të ofruar qëllime dhe rekomandime të personalizuara.

Që të dhënat e historisë shëndetësore janë të rregulluara fort nga qeveria e SHBA-ve, dhe Apple dhe Aetna duhej të hynin në atë që njihet si një marrëveshje bashkëpunimi afarist në mënyrë që Aetna ta ndajë atë me Apple.

Ne e kuptojmë se nuk duhet të jesh një trajner personal ose të punosh disa orë në ditë për të qenë më i shëndetshëm, tha Alan Lotvin, zëvendëspresident ekzekutiv për transformimin në CVS Health, në një deklaratë.

Vjeshtën e kaluar, Apple njoftoi një orë me aftësinë për të marrë një elektrokardiogram, një masë elektrike e aktivitetit të zemrës që mund të zbulojë problemet e zemrës

Përdoruesit e Aetna mund të zgjedhin të ndajnë informacionin e tyre në mënyrë anonime me Apple.

Ndërsa mësojmë me kalimin e kohës, qëllimi është të bëjmë rekomandime më të përshtatura që do t’i ndihmojnë anëtarët të përmbushin qëllimet e tyre dhe të jetojnë jetë më të shëndetshme, tha Jeff Williams, zyrtari kryesor operativ i Apple.