Apple u kërkon zhvilluesve të aplikacioneve iOS në Kinë të heqin softuerin CallKit

35

Zhvilluesit e aplikacioneve iOS të shpërndara në Kinë raportuan se kishin marrë njoftime nga Apple duke u kërkuar atyre të heqin CallKit-in, një kornizë që lejon përdoruesit të integrojnë shërbimet e thirrjes me aplikacione të tjera të lidhura me thirrjet në sistem.

“Kohët e fundit, Ministria kineze e Industrisë dhe Teknologjisë së Informacionit (MIIT) kërkoi që funksionaliteti i CallKit të çaktivizohej në të gjitha aplikacionet e disponueshme.

Thirrja Voice over Internet Protocol (VoIP) do të vazhdojë në Kinë, “por nuk mund të përfitojë nga pamja dhe ndjesia intuitive e CallKit”.

VoIP është një metodologji për shpërndarjen e komunikimeve me zë dhe sesioneve multimediale në Internet.

Ndalimi i kuadrit CallKit nuk do të parandalonte integrimin e VoIP në aplikacione por e bën atë më të vështirë dhe të kufiz

Kohët e fundit, një grup i zhvilluesve iOS i bëri thirrje Apple që të angazhojë për të lejuar gjyqe falas për të gjitha aplikacionet në dyqanet e Aplikacioneve deri në korrik, duke shtuar se përfundimisht do të kërkonte një “prerje të arsyeshme të të ardhurave”.