Apple HomePod:Siri lë mbrapa folësit më të zgjuar

44

Pas shumë parashikimeve dhe spekulimeve se Apple ka humbur barkën dhe ia ka dhënë fitoren kampionit Amazon Echo, folesi I zgjuar HomePod është më në fund këtu. Por a është me të vërtetë ndonjë e mirë? Dhe pse pikërisht kjo kushton katër herë më shumë se një Echo?

HomePod është një folës i kontrolluar nga zëri që dëgjon fjalën e tij “Hey, Siri” dhe pastaj fillon të transmetojë atë që ju thoni për të interpretuar komandat tuaja dhe për të luajtur çfarëdo që të dëshironi.

Është shumë më i madh se Echo Amazon ose, dhe më i madh se Sonos One, por është gjithashtu më pak e supozuar. E disponueshme në të zezë ose të bardhë, ka një disk të ndjeshëm në prekje me butona plus dhe minus dhe një ekran të fshehur të qendrës që ndriçon ngjyrën kur Siri po dëgjon për ju. Pjesa tjetër e sipërfaqes së dukshme është mbështjellë në pëlhurë rrjetë, me një këmbë gome të fshehur në pjesën e poshtme.

HomePod mund të jetë teknikisht një folës i zgjuar, por me të vërtetë është e gjitha për muzikën dhe më pak për dobinë e një asistenti zëri. Kjo është pjesërisht sepse Siri i Apple është në një farë mënyre si Alexa Amazon dhe Asistenti i Google, si në formë dhe në funksion.