Apple heq më shumë se 700 aplikacione nga App Store

20

Apple ka hequr qindra aplikacione nga App Store e saj në Kinë, në goditjen e fundit të kompanisë në një nga tregjet e saj më të mëdha.

Sipas raporteve lokale, më shumë se 700 aplikacione janë hequr nga App Store kineze në ditët e fundit. Ato përfshijnë aplikacione të zhvilluara nga Sogou, një alternativë kineze për Google dhe Pinduodo, një aplikacion online me pakicë.

Aplikacionet janë ndaluar për ndalimin e rregullave të App Store që i ndalojnë ndërmarrjet të instalojnë përditësime të softuerit në aplikacionet e tyre pa lejen e Apple.

Apple kërkon që përditësimet e aplikacioneve, siç janë veçoritë e reja ose përmirësimet e sigurisë, të shkarkohen nëpërmjet vetë App Store, në mënyrë që kompania t’i miratojë ato.

Kompania paralajmëroi zhvilluesit e rregullit të ri dy vjet më parë, por duket se ka hequr aplikacionet kineze këtë javë.

Ai shënon më të fundit në një përpjekje nga Apple për të zbatuar kontroll më të madh mbi App Store kineze, i cili besohet të jetë burimi më i madh i të ardhurave të kompanisë. Në gusht, kompania fshiu mijëra aplikacione, përfshirë aplikacionet e lojërave të fatit, për thyerjen e rregullave të saj.

Mediat shtetërore kineze kanë kërkuar më parë që Apple të kontrollojë App Store në Kinë në mënyrë më efektive. Shërbimi është i vetmi dyqan i huaj i aplikacioneve në dispozicion në vend, ku është ndaluar Google’s Play Store.