Amazon mendon për të futur ndihmësin e zërit Alexa në kufjet Bluetooth

13

Ndihmësi i zërit Alexa i Amazon do të zgjerohet në një klasë të re të pajisjeve, sidomos duke dëgjuar dhe komunikuar pa duar. Në një blog post të botuar sot, Amazon thotë se Alexa Mobile Access është gjerësisht në dispozicion për zhvilluesit. Prezantimi i parëi zhvillimit të softuerit u hartua si një mënyrë për të sjellë Alexa në kufjet Bluetooth. Tani, me hapjen e SDK-së, kjo është më afër.

Qëllimi këtu, nga perspektiva e Amazon, është që të bëjë Alexa një asistent zanor, kështu që ju mund të përdorni asistentin zanor gjatë ushtrimit, kryerjes së një lloj aktiviteti në natyrë ose kur mund të keni duart plot. SDK fillimisht mbështeti kufje pa tel Bluetooth nga Bose, Jabra dhe Sony, por tani është duke u pozicionuar më gjerësisht për të mbështetur smartwatches, folës Bluetooth portativ dhe kufje më tradicionale.

“Për krijuesit e pajisjes, nuk ka nevojë për të zhvilluar dhe mbajtur një aplikacion me porosi Alexa. Duke përdorur aplikacionin Amazon Alexa që është i disponueshëm për Android dhe iOS, krijuesit e pajisjeve përshpejtojnë zhvillimin e produkteve, integrimin e softuerit dhe kohën e testimit, duke reduktuar kostot e mbështetjes së produktit”, shpjegon Alfred Woo, një menaxher kryesor produkti për Alexa Voice Services.