Amazon është gati për të investuar në teknologjinë e firmës franceze

13

Amazon mund të ndërtojë një pjesë prej pothuajse një të tretës në firmën e robotikës Balyo  në shtatë vitet e ardhshme, si pjesë e një marrëveshjeje që mund të rriste shitjet e teknologjisë së kompanisë franceze për kamionët vetëshkarkues .

Automatizimi i magazinave është një element kyç në përpjekjet e Amazon për të ulur shpenzimet dhe për të shpejtuar dërgesat. Shitësi më i madh në botë në botë aktualisht përdor robotët e zhvilluar nga Kiva Systems, një kompani e blerë për 775 milionë dollarë në 2012.

“Kjo marrëveshje … paraqet një mundësi të pashembullt për Balyo që të rritë biznesin e saj dhe mbështet qëndrueshmërinë e investimeve tona gjatë viteve për të përsosur zgjidhjet tona robotike”, tha të enjten shefi ekzekutiv i Balyo Fabien Bardinet.

Sipas kushteve të marrëveshjes, Amazon do të marrë garancione të lira të aksioneve që përfaqësojnë deri në 29 për qind të kapitalit Balyo, të cilat mund të ushtrojnë në varësi të porosive të produkteve të kompanisë.

29 për qind do të ushtrohet në qoftë se Amazon urdhëron deri në 300 milionë euro (346 milionë dollarë) të produkteve të aktivizuara nga Balyo.