Zbulimi më i ri në mjekësi

37

 

Un’immagine d’archivio mostra una rappresentazione della struttura a doppia elica dell’acido desossiribonucleico (DNA). ANSA / MATTHEW FEARN

evoCas9-zbulimi më i fundit në mjekësi.Bëhet fjalë për një enzimë e cila ndërvepron kundër alteracioneve të ADN të cilat shkaktojnë sëmundjet gjenetike dhe ato kancerogjene.

Sipas studimeve të fundit,kjo enzimë është shumë e saktë,e sigurtë,pa efekte anësore,pasi sulmon qelizat e dëmtuara në pikat e dëmtuara,pa prekur ato që janë të shëndetshme.

Gjithashtu,kjo enzimë mund të përdoret edhe në fusha jo mjekësore,si psh në bimësi dhe blegtori.